Ako na premnožené komáre?

Datum: 27.12.2021

Komáre sú najznámejšie pre ich uštipnutie, ktoré je samozrejme pre každého z nás veľmi nepríjemné. Samice komárov používajú proteíny v krvi cicavcov na vytvorenie svojich vajíčok.

Ako na premnožené komáre?

Sliny v ich uhryznutí spôsobujú alergickú reakciu, ktorá vedie k veľmi svrbivému hrbolčeku na koži. Práve toto svrbenie môže trvať niekoľko dní až týždňov, a práve preto je ideálne zbaviť sa komárov čo najskôr. V niektorých krajinách dokonca môžu prenášať nebezpečné choroby ako trebárs maláriu, a práve preto by ste mali siahnuť po účinných odpudzovačoch, ktoré si s nimi hravo poradia.

Zbavte sa komárov či múch rýchlo a jednoducho

Každá samička komára dokáže za niekoľko mesiacov svojho života naklásť viac ako 700 vajíčok. Pri správnych podmienkach sa niektoré z týchto vajíčok môžu do týždňa premeniť na dospelý hmyz, ktorý sám hryzie, a teda kladie vajíčka. Na vyhubenie komárov je k dispozícii veľa komerčne dostupných repelentov. Pokyny výrobcu informujú o tom, za ako rýchlo budú fungovať a ako dlho vydržia. Vhodným riešením je elektrický lapač hmyzu, ktorý dokáže prilákať nielen komáre, ale tiež muchy či mole. Vnútorná kovová mriežka je elektricky nabitá, a teda pri styku daný hmyz okamžite usmrcuje. Tento skvelý odpudzovač komárov je mimoriadne efektívny, výborne vábi hmyz a dokonca šetrí energiu.

Vedeli ste o tom, že na výrobu odpudzujúceho spreja môžete použiť aj esenciálne oleje z rastlín, ktoré odpudzujú komáre ako je olej z čajovníka, citrónu, eukalyptu, mäty piepornej alebo klinčekového oleja? Pridajte asi 30 kvapiek svojho oleja do šálky vody a nalejte zmes do rozprašovača. Pred použitím nezabudnite tento sprej poriadne pretrepať, aby sa olej a voda spojili. Následne môžete sprej použiť do celého bytu, aj keď treba dodať, že po domácky vyrobené odpudzovače nemajú taký efekt ako odpudzovač múch založený na prilákaní za pomoci žiaroviek UV-A.

 

Čítané: 234 x