Ako sa zbaviť hmyzu z vašej domácnosti?

Datum: 30.12.2021

Každý z nás sa už z času na čas stretol s otravným hmyzom, ktorý nás potrápil nielen vonku, ale najmä vnútri. Muchy, komáre či mravce vedia poriadne znepríjemniť život, a to obzvlášť vtedy, ak sa premnožia.

Ako sa zbaviť hmyzu z vašej domácnosti?

Ako sa zbaviť hmyzu? Existujú domáce recepty alebo je nutné siahnuť po odpudzovačoch?

Domáce triky, ktoré sa oplatí vyskúšať

Všimli ste si, že drobný hmyz, najmä mravce priťahujú sladké veci? Ukázalo sa, že väčšina hmyzu má odpor k vôni a chuti soli. Takže nabudúce, keď budete premýšľať o tom, ako odstrániť malý hmyz v kuchyni, rozpustite trochu soli vo vode a nastriekajte ju na povrchy a do rohov domu, ktoré pravdepodobne priťahujú hmyz. Väčšina drobného hmyzu neznesie tiež silné pachy, trebárs takú mätu piepornú. Preto nechajte sušené listy mäty v kuchyni, aby ste odradili hmyz, ktorý sa môže dostať do vášho jedla. Vyskúšať môžete tiež esenciálne oleje, ktoré fungujú rovnako dobre, a to najmä na muchy a mole.

Odpudzovač hmyzu ako účinná ochrana

Ak sa chcete zbaviť nepríjemného a otravného hmyzu, ktorý sa bez ohlásenia ocitol vo vašej domácnosti, vyskúšajte elektrický odpudzovač hmyzu, ktorý zasuniete do zásuvky. Ide o efektívnu ochranu voči akémukoľvek hmyzu vo vašej domácnosti. Odpudzovač hmyzu, ktorý funguje na elektrickom napájaní, je energeticky úsporný a používa sa výhradne v suchých vnútorných priestoroch. Môže sa povesiť, resp. umiestniť na príslušné miesto a pripojiť do siete. K dispozícii je tiež elektrický odpudzovač komárov, ktorý funguje bez zápachu a nevypúšťa žiadne škodlivé chemikálie. Používa sa taktiež pripojením do siete, pričom je určený na vnútorné použitie. Tak čo poviete, ktorý typ odpudzovača bude súčasťou aj vašej domácnosti? Ak si ani vy neviete dať rady, ktorý odpudzovač hmyzu bude pre vás tou správnou voľbou, neváhajte a poraďte sa so skúseným odborníkom, ktorý vám navrhne to najlepšie riešenie.

 

Čítané: 283 x