Pomôcky a príslušenstvo, ktoré vám v zime spríjemnia jazdu autom

Datum: 07.12.2023

Zima je pre motoristov náročná, ale vďaka pomôckam a príslušenstvu sa môžu vydať na cestu s istotou, že sú skutočne pripravení na rôzne situácie.

Pomôcky a príslušenstvo, ktoré vám v zime spríjemnia jazdu autom

Pamätajte, že bezpečnosť na cestách by mala byť vždy na prvom mieste. Nasledujúce pomôcky vám pomôžu dosiahnuť cieľ bezpečne a s minimálnymi starosťami.

Snehové reťaze – pomocník v náročných situáciách

Snehové reťaze sú nezastupiteľným pomocníkom pre motoristov, ktorí sa chystajú jazdiť v horských podmienkach. V priesmykoch a prudkých kopcoch často nepomôžu ani nové drahé alebo najlacnejšie pneumatiky a ani veľmi dobré šoférske skúsenosti. Robustné kovové reťaze sa umiestňujú na hnaciu nápravu a zabezpečujú maximálnu trakciu na snehu i na ľade. Pomáhajú zlepšiť ovládateľnosť vozidla a minimalizovať riziko šmyku, čím sa zvyšuje bezpečnosť jazdy v zimných podmienkach. Reťaze nájdete v ponuke obchodoch vo všetkých veľkostiach ako reťaze na suv 4x4 a tiež robustné suv alebo offroad vozidlá.

Zimné pneumatiky – zimná jazda bez rizika

Investícia do kvalitných zimných pneumatík je kľúčová pre motoristov, ktorí sa chcú vyhnúť nepríjemným situáciám na zasnežených cestách. Zimné pneumatiky sú vyrobené zo špeciálnej gumovej zmesi, ktorá zabezpečuje flexibilitu aj pri nízkych teplotách. Tým sa zlepšuje trakcia a kontrola nad vozidlom. Minimalizujte riziko nehody a užívajte si zimnú jazdu vďaka prémiovým zimným pneumatikám.

Plachta na predné sklo – ušetrí čas a nervy

Skoré ranné hodiny bývajú v mrazoch výzvou. Námraza na čelnom skle dokáže obrať motoristu o veľa času a tiež o nervy. Existujú síce rôzne odmrazovače skiel, ale najúčinnejšie je na noc zakryť sklo ochrannou plachtou. Ochranná plachta sa jednoducho umiestni na predné sklo auta a chráni ho pred námrazou i snehom.

Vyhrievané podložky a rukavice – komfortná jazda

Nič nie je nepríjemnejšie ako studené sedadlo a chladné ruky počas dlhej zimnej jazdy. Elektricky vyhrievané podložky na sedadlo a rukavice sú skvelým doplnkom do auta. Tieto pomôcky zabezpečia príjemné prostredie počas jazdy a pomôžu vám zvládnuť dlhé hodiny v aute bez pocitu nepríjemného chladu.

Nosič na športové pomôcky - pre priaznivcov zimných športov

Pre tých, ktorí radi trávia zimné dni na svahoch, je nosič na lyže alebo snowboard neoceniteľným pomocníkom. Nosiče jednoducho pripnete na hagusy. Umožnia vám prepravovať športové pomôcky bez rizika ušpinenia či zničenia poťahov na sedadlách. Variantom je dlhší strešný box, do ktorého sa okrem športových potrieb zmestí aj batožina.  

Štartovacie káble – jazda bez obáv z uviaznutia na parkovisku

Zimné mesiace môžu byť tvrdé nielen pre šoférov, ale aj pre batérie vozidiel. Štartovacie káble sú užitočným príslušenstvom, ktoré vám umožňuje rýchlo a jednoducho naštartovať auto aj v prípade, že vám batéria vypovie službu. Táto malá a kompaktná pomôcka sa zmestí do kufra a poskytne vám pocit, že nezostanete uväznení v mrazivom počasí.

Základná zimná súprava –  buďte pripravení na zimu

Záverečným tipom k bezpečnej zimnej jazde je základná zimná súprava obsahujúca nevyhnutné pomôcka ako sú baterka, lopata, termoska s teplým nápojom, deka, škrabka, zmeták a lopata. Táto výbava je kompletnou súpravou pre riešenie nečakaných situácií. Zabezpečí vám pohodu počas jazdy v zimných mesiacoch.

Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

 

Čítané: 89 x