Holuby na balkóne – ako sa ich zbaviť?

Datum: 28.12.2021

Vo všeobecnosti možno povedať, že holuby sa najčastejšie zdržiavajú v korunách stromoch, prípadne na zemi. Jedno však majú všetky spoločné, a to stavať si z vetvičiek chatrné hniezda, do ktorých znesú jedno až dve vajíčka naraz.

Holuby na balkóne

Tieto hniezda sú spravidla držané na rovnakom mieste, a to na rímsach, balkónoch či strechách budov. Holuby sú mimoriadne vynaliezavé a prekvapivo inteligentné. V dôsledku toho sa naučili prispôsobiť mestskému prostrediu, čo je však pre ľudí veľmi nepríjemné. Ako sa zbaviť holubov efektívne a v prvom rade humánne?

Humánne riešenia, ako sa zbaviť holubov na vašom pozemku

Pasca na holuby funguje rovnako ako iné pasce na humánne zvieratá. Jednoducho ju postavíte, vložíte kúsok jedla (ovocie, zelenina, pražená kukurica) a počkáte. Po zosadnutí holuba sa sklopí jedna časť krídla, avšak treba dodať, že pasca je bezpečná a pri sklopení neublíži.

Ďalším z riešením je použitie izolačného drôtu na zábradlí. Jednoducho roztiahnete drôt tak, aby bola každá slučka od seba vzdialená asi 3 cm. Potom ho môžete pomocou lepiacej pásky pripevniť na zábradlie a vďaka tomuto šikovnému riešeniu si môžete byť istý, že holub na zábradlie, resp. na balkón už nepristane.

Uistite sa však, že na balkóne nie je prítomný žiadny zdroj potravy, v opačnom prípade by tento typ pasce nemusel byť úplne účinný. Veľmi obľúbeným riešením je plašič holubov na balkóne, ktorý vydáva ultrazvukové signály. Tie sú všeobecne pre vtáky veľmi nepríjemné, a práve preto sa chránenému priestoru úspešne vyhýbajú. Tento typ pasce treba zapojiť do elektriny, pričom dosah má až niekoľko desiatok metrov! Vedeli ste, že funguje aj na nepríjemné lastovičky či iné vtáctvo, ktoré veľakrát otravuje aj majiteľov bytov? Neváhajte a siahnite po odpudzovači holubov aj vy a užívajte si pokojné chvíľky na vašom balkóne.

 

 

 

Čítané: 445 x