Ako sa zbaviť mravcov?

Datum: 28.12.2021

Mravce v byte vedia nepríjemne prekvapiť nejedného z nás, avšak nejde o nič nezvyčajné. Z času na čas sa môžu objaviť skutočne kdekoľvek, a to aj napriek tomu, že si dávate záležať na čistej a upratanej domácnosti.

Ako sa zbaviť mravcov

Pýtate sa ako sa zbaviť mravcov rýchlo a jednoducho? Aké domáce triky či špeciálne repelenty sú najúčinnejšie?

Domáce triky, ktoré stoja za vyskúšanie

Jedným z domácich prostriedkov, ako sa zbaviť mravcov je použitie špeciálnej kriedy. Krieda obsahuje uhličitan vápenatý, ktorý pomáha odpudzovať mravce. Celý postup spočíva v aplikácii práškovej kriedy do oblastí, ktorá je vstupným bodom pre mravcov alebo nakreslenie čiary pri vchode. Na miesta, odkiaľ mravce vstupujú, skúste jemne vytlačiť citrón alebo položiť kúsok citrónovej kôry. Podlahy skúste umývať vodou, do ktorej je pridaná štipka citrónovej šťavy, keďže práve jej pach odháňa mravcov. Môžete tiež umiestniť pomarančové šupky na kuchynskú dosku alebo kamkoľvek tam, kde by mohli mravce vstúpiť. Výhodou je, že pomaranč pôsobí ako prirodzený odstrašujúci prostriedok, ktorý ich účinne odháňa.

Pokiaľ nezaberú domáce repelenty, stavte na niečo silnejšie

Pokiaľ ste aj vy vyskúšali rôzne domáce repelenty a triky, pričom nič z vyššie spomenutého nezabralo, vyskúšajte niečo silnejšie. Áno, reč je o rôznych chemických sprejoch a repelentoch, vďaka ktorým sa mravcov zbavíte v podstate okamžite. Využiť môžete tiež solárny akustický odpudzovač mravcov, ktorý je šetrný k životnému prostrediu a hlavne, bez chémie! Celý proces spočíva v tom, že tento odpudzovač vydáva nízkofrekvenčné kmitočty, ktoré sú pre mravcov neznesiteľné. Vydáva teda zvukový signál a vibrácie, na ktoré sú mravce mimoriadne citlivé a vo vysokej miere ich dráždi. Použiť ho môžete najmä na záhrade – stačí ho zapichnúť do zeme a hotovo.

 

Čítané: 275 x