Aké vchodové dvere sú pre vás vhodné?

Datum: 23.03.2022

Nájsť vhodné vchodové dvere, ktoré budú z hľadiska kvality na prvotriednej úrovni, a teda vám vydržia pokojne aj desiatky rokov, sa nemusí javiť ako jednoduchá záležitosť.

Aké vchodové dvere sú pre vás vhodné?

Hliníkové či drevené dvere majú desiatky predností, pričom je dôležité aj estetické hľadisko. Nehovoriac o správnej inštalácii, ktorá je v prípade dverí aj okien alfou a omegou! Ako sa teda vyznať na trhu a vybrať si exteriérové dvere, ktoré splnia vaše očakávania a individuálne potreby?

Estetické hľadisko a odolnosť!

Vchodové dvere, a teda vchod do vášho domova robia prvý dojem, keďže ide o niečo, čo návštevníci uvidia okamžite. Je samozrejme vecou vášho vkusu, či si vyberiete dvere so sklenenými výplňami alebo plné dvere bez ozdobných okien. Keďže ide o vstup do vášho domova, tieto dvere by mali byť taktiež odolné a mali by poskytovať prvotriednu bezpečnosť, aby zabránili prípadnej neželanej návšteve. Základom je, aby materiál výborne odolával mechanickému poškodeniu, čo oceníte najmä vtedy, ak máte domácich miláčikov alebo malé deti.

Bezpečnostné dvere a ich prednosti

Bezpečnostné dvere sú vhodné predovšetkým do interiérov developerských projektov, no taktiež sú skvelou voľbou do rodinných domov a bytov, kde sa kladie na aspekt akým je bezpečnosť najvyššia priorita.  Triedy RC2 alebo RC3 si viete ľubovoľne nakonfigurovať podľa individuálnych predstáv, pričom okrem neobmedzeného počtu farieb je k dispozícii široký sortiment materiálov od laminátov až po hliník a drevenú dyhu.

Protipožiarne dvere a ich prednosti

Protipožiarne dvere sú charakteristické protipožiarnou odolnosťou, čo znamená, že odolávajú požiaru určitým spôsobom a určitý čas. V protipožiarnych riešeniach nájdete predovšetkým jednokrídlové a dvojkrídlové dvere, presklené steny, hotelové dvere na kartový systém, technické a oceľové dvere a tak isto aj dymotesné steny. Základom je, aby montáž vchodových dverí vykonal skúsený odborník, ktorý vám okrem iného poskytne základné informácie ako sa o tieto dvere starať.

Čítané: 178 x