Čo sú boxspring postele?

Datum: 30.06.2024

V spálni trávime každý deň niekoľko hodín. Síce spánkom, nič to ale nemení na tom, že vybavenie spálne by malo byť kvalitné a zodpovedať našim potrebám.

Čo sú boxspring postele?

Základným kúskom nábytku je posteľ, na ktorej sa neoplatí šetriť. Hitom poslednej doby sú boxspring postele, viete ale, o čo ide?

Keď sa povie boxspring

Tiež ste si predstavili spanie v škatuli? Nie ste jediní, názov to síce naznačuje, báť sa toho ale rozhodne nemusíte. Boxspring postele sú jedny z najpohodlnejších na trhu, ponúkajú čo najkomfortnejší spánok, ocenia ich najmä osoby s bolesťami chrbta alebo tí, ktorí potrebujú skutočné pohodlie, inak sa poriadne nevyspia.

+ Boxspring postele sa vďaka svojej konštrukcii dokonale prispôsobia vášmu telu, vy sa tak naozaj dobre vyspíte.

+ Vysoká plocha na spanie sa postará o to, aby sa vám v posteli pohodlne ležalo. + Tlak je pri boxspring posteli rozložený rovnomerne, takže sa tak rýchlo neopotrebuje a bude vám slúžiť dlhšiu dobu ako bežná posteľ.

+ Ocenia ich aj ľudia s ľahkým spánkom, pretože boxspring postele nevydávajú takmer žiadny hluk.

+ Posteľ má vysoké čelo, takže sa na nej môžete pohodlne posadiť a oprieť si chrbát.

+ Na trhu nájdete ako boxspring postele bez úložného priestoru, tak aj s ním.

- Na boxspring posteľ potrebujete o niečo viac miesta, je celkom dlhá a široká.

- Počítať musíte aj s menšou cirkuláciou vzduchu ako pri klasickej posteli s lamelovými roštami.

- Spodný box a čelo postele majú poťah, ktorý sa nedá odstrániť, údržba je tak o niečo zložitejšia.

Ako boxspring posteľ vyzerá

Boxspring postele sú veľmi obľúbené v Amerike, aj my im ale začíname prichádzať na chuť. Niet divu, taká posteľ sa totiž skladá z troch častí a pohodlie je u nej tým najzásadnejším.

Základňou celej postele je v spodnej časti box, pri ktorom by ste márne hľadali rošt a lamely, tvorí ho totiž drevená konštrukcia a pružinová časť. Vďaka nim je posteľ stabilná a pohodlná, dosť možno vás prekvapí dokonalé odpruženie po celej ploche. Box staviate priamo na podlahu, disponovať ale môže aj malými nožičkami.

Druhú časť postele tvorí nosný matrac, ktorý býva najčastejšie pružinový, môžete si ale zaobstarať aj iný matrac, podľa svojho uváženia. Poslednou časťou je topper, teda podložka s hrúbkou 4 až 10 centimetrov z rôznych materiálov od studenej peny až po jadro z mini pružín. Topper sa postará o ešte väčšie pohodlie, vďaka nemu si totiž posteľ môžete na mieru prispôsobiť svojim potrebám.

Čítané: 49 x