Kupujete rebrík? Poradíme vám, akému by ste mali dať prednosť

Datum: 24.01.2022

V každej väčšej domácnosti sa zíde minimálne menší rebrík alebo schodíky. V rodinných domoch je rebrík priam nevyhnutnou pomôckou. Drobné práce okolo domu alebo menšie opravy v interiéri by ste bez rebríka nezvládli.

rebrík

Rebrík budete potrebovať tiež v prípade, že vlastníte väčšiu záhradu s ovocnými stromami alebo kríkmi. Ktorý rebrík je najviac variabilný a maximálne odolný?

Stačí vám rebrík požičať od suseda alebo ho máte kúpiť?

Dokonca aj v malom byte sa občas stane, že potrebujete dočiahnuť na niečo, čo je veľmi vysoko. Niekedy na dané miesto dočiahnete zo stoličky a inokedy si prisuniete k miestu vyšší stolík. Sú však činnosti, kedy sa bez rebríka nezaobídete, napríklad keď sa vám v byte po manželkinom nájazde v obchodoch zjaví biela farba na stenu a vy budete musieť opäť vymaľovať spálňu. Ak nie ste vyslovene domáci kutil, tak vám rebrík v malom byte bude skôr zavadzať ako slúžiť. V tomto prípade si ho radšej požičajte. Riešením je tiež kúpa menšieho skladného rebríka alebo schodíkov, ktoré nie sú drahé a v bytoch s nižšími stropmi vám dobre poslúžia. V rodinných domoch by rebrík nemal chýbať. Vybrať si môžete z klasických, ktoré sa opierajú o stenu alebo z rebríkov v tvare písmena A. Existujú tiež teleskopické rebríky, ktoré sa dajú rozložiť a nezaberú v garáži veľa miesta. Z materiálov sa najčastejšie stretnete s drevom a hliníkom. Drevený rebrík je veľmi ťažký, masívny, a preto ho využívajú skôr profesionálni majstri. Pre domácnosti sú určené rebríky z hliníka, ktoré majú veľa výhod.

Odolné, skladné a viacúčelové hliníkové rebríky

Hliníkový rebrík sa vyznačuje vysokou kvalitou, a preto postupne vytláča drevené varianty. Hliník je materiál, ktorý sa veľmi dobre spracováva do rôznych tvarov. Je preto ideálnym materiálom na výrobu všetkých typov rebríkov. Hliník je napriek svojej tvárnosti veľmi odolný, pevný a neprekáža mu ani vlhšie prostredie. Takýto rebrík môžete celý rok nechať vo vlhkej pivnici a nič sa mu nestane. Ak sa napriek pevnosti hliníka obávate o jeho stabilitu, tak si môžete kúpiť profesionálny hliníkový rebrík, ktorého profil je vyrobený bez švov. Hliníkové rebríky majú v obľube všetci majstri kvôli ich nízkej váhe. Manipulácia s nimi je hračkou, jednoducho sa dajú odniesť na ramene. Výsuvné varianty sú veľmi skladné a v pivnici vám zaberú minimum miesta. V prípade potreby je možné k hliníkovému rebríku dokúpiť rôzne prídavné plošiny, háčiky alebo spojovacie latky.

 

 

Čítané: 777 x