Jar s dieťatkom. Ako vybrať športový kočiar

Datum: 11.03.2023

Teplejšie počasie nabáda k tomu, aby sme sa nielen ľahšie obliekali, ale tiež deti vozili v športovom kočiari. Športový kočiar praje aktivitám rodičov a dieťaťu umožňuje lepší kontakt s okolím. Vníma nové podnety a život okolo seba.

Ako vybrať športový kočiar

Ak doma ešte nemáte tento typ kočiara, rýchlo do obchodu. Viete, podľa čoho športový kočiar vybrať?

Na túru alebo do mesta

Športové kočiare môžete so sebou vziať dokonca na túru. Samozrejme, že len do terénu, ktorý je spevnený. V tomto prípade sa sústreďte na kočiare, ktoré majú lepšie odpruženie a hlavne väčšie kolesá, najlepšie gumové alebo nafukovacie. Pre skutočne aktívnych športovcov odporúčame kočiar na jar a v lete vymeniť za cyklovozíky. S kočiarom sa nedá bicyklovať, ale detské cyklovozíky sú priamo určené na cyklistiku, beh a lyžovanie. S cyklovozíkom sa dobre cestuje, pretože sa dá zložiť. Ak predsa len chcete kúpiť kočiar, na cestovanie sú určené tzv. golfáče.

Kočiar na športovanie

Pri výbere športového kočiara myslite aj na to, či chcete s kočiarom chodiť len prechádzky, alebo sa venovať rýchlej chôdzi a behu. Na prechádzky vám stačí kočiar s plastovými kolieskami. Na behanie si vyberte kočiar s gumovými kolieskami a model, ktorý má len tri kolieska. Pri športovaní je veľmi dôležité, aby ste dokázali nastaviť rukoväte kočiara. Lacnejšie modely umožňujú len nastavenie polohy. Teleskopické rukoväte sú variabilné a pohodlné aj pre vyšších rodičov.

Pre cestovateľov

Už sme spomínali, že na cestovanie sú najlepšie golfové športové kočiare. Tento model uprednostňujú rodičia, ktorí cestujú lietadlom. Na cestovanie autom môžete dieťaťu dopriať aj väčší kočiar. Dávajte si len pozor, aby sa kočiar dal rýchlo zložiť, zmestil sa do kufra automobilu a bol ľahký. Pred kupovaním kočiara si radšej preverte rozmery batožinového priestoru vo vozidle.

Pohodlie pre dieťatko

Okrem rozmerov a skladnosti je nesmierne dôležité, aby bol kočiar pohodlný pre dieťatko. Musí v ňom mať priestor na hýbanie i pohodlné spanie. Sústreďte sa na kočiare, ktoré majú vnútro ergonomicky tvarované s možnosťou polohovania opierky. Čím viac možností polohovania, tým bude kočiar pre dieťa pohodlnejší.

Doplnky a detaily

V letnom období oceníte, keď má kočiar polohovateľnú striešku, ktorá sa dá vysúvať. Na ochranu pred dažďom disponujú športové kočiare pláštenkou a proti hmyzu majú ochrannú sieťku. Skvelé je, keď má kočiar väčší úložný priestor na prevážanie tašiek, tašku na rukovätiach a držiak na fľašku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 134 x